Szigorú szabályok a megelőzésért

Szigorú szabályok a megelőzésért

 

Továbbra is tilos a látogatás a Debreceni Egyetem klinikáin és az egyetemi kórházban. Az intézményekben a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében kötelező a maszkviselés, az előjegyzés és az előszűrés, a kórházban hétfőtől a belépés rendje is változik.

Az utóbbi időszakban Magyarországon és Hajdú-Bihar megyében is jelentősen emelkedett a COVID-19-pozitív esetek száma, ezért a Debreceni Egyetem betegellátó intézményeiben szigorúan betartatják a korábbi szabályokat.

A betegek kizárólag maszkban léphetnek be a Klinikai Központ és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház épületeibe. Ennek hiányában a sürgősségi ellátására szorulóknak és a fekvőbetegeknek az adott szervezeti egység biztosítja a maszkot. A fekvőbetegeknek is – ellenjavallat hiányában – kötelező a maszk viselése minden olyan alkalommal, amikor másfél méteren belüli kontaktusba kerülnek dolgozókkal vagy betegtársaikkal. A szervezeti egységekben a sebészi maszk előírásoknak megfelelő használata valamennyi dolgozó részére kötelező.

A Klinikai Központban és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben. A súlyos, életveszélyes állapotú vagy végstádiumú betegeknél azonban egy hozzátartozó, kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője, szülő nőnél pedig egy általa megjelölt személy tartózkodhat, kizárólag a szervezeti egység vezetőjének írásbeli engedélyével.

A járóbeteg-szakrendeléseken kizárólag előjegyzés alapján fogadják a pácienseket. Az intézményekben arra törekednek, hogy az előjegyzett betegek, lehetőség szerint egy bejáraton juthassanak be az épületbe, ahol kötelező az előszűrés, a kérdőíves kikérdezés és a testhőmérséklet-mérés. Az intézmények azt kérik, hogy a betegek az időpontjukat igyekezzenek tartani, legfeljebb fél órával korábban jelenjenek meg.

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház traumatológiai bejáratnál felállított pre-triázs sátorban minden betegnek kötelező az előszűrő ponton keresztül haladni, orrot és szájat fedő maszkot viselni.

Fontos változás, hogy szeptember 14-től, hétfőtől a Dorottya utcai bejáratnál autóval csak a bérlettel rendelkezők hajthatnak be a kórház területére, jegyet húzni nem lehet. Amennyiben a beteg mégis szeretne kocsival bejutni a szülészetre, a rehabilitációra vagy a végtagsebészetre, a biztonsági szolgálat kéri az orvosi dokumentáció felmutatását.

A rehabilitációra és a szülészetre érkező betegek a Bartók Béla út 4. számnál csak az ambuláns-, illetve a kezelő lap felmutatásával juthatnak be. Ezeken az osztályokon a bejáratoknál végzik el a kötelező előszűrést.

Amennyiben a hozzátartozó a betegnek csomagot szeretne bejuttatni, azt az előszűrő sátoron keresztül belépve, a betegváróban leadhatja, munkanapokon 11 óra és 15 óra között.

Köszönjük!