Sürgősségi ellátás változásai

2020, március 27 - 18:30

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi folyamatokat Debrecenben nem a tömeges megbetegedések jellemzik, ugyanakkor szükségessé vált a felső légúti panaszokkal rendelkező betegek elkülönített ellátása. A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórháza a járványellenes küzdelem egyik kijelölt Kórháza.

Ez okból 2020. március 28. reggel 8 órától a betegfogadás rendje módosul:

  1. a Kenézy Egyetemi Kórház Sürgősségi Osztálya a kijelölt légúti sürgősségi ellátó hely, ahová a légúti panaszos betegeket várjuk, (láz, köhögés) míg
  2. a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikáján a felsőlégúti infekció tüneteit nem mutató betegeket fogadjuk.

Mindkét sürgősségi ellátó helyünkön a betegek egy előzetes vizsgálaton esnek át. Szükség esetén a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikájára érkező betegek láz és köhögés, nátha esetében át lesznek irányítva a Kenézy Egyetemi Kórházba, és fordítva a Kenézy Egyetemi Kórház Sürgősségi Osztályára érkező, felső légúti infekció tüneteit nem mutató panaszos betegek ellátása az előszűrés után a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikáján fog történni.

Nagyon kérjük betegeinket, hogy tüneteikkel saját érdekükben először telefonon háziorvosukhoz forduljanak, és a velük történt konzultációt követően keressék fel a gyors ellátás érdekében, a fentieknek megfelelően a sürgősségi ellátó helyeket. A járvány leküzdése közös érdekünk, kérjük betegeink megértését.

Köszönettel:

Dr. Berényi Ervin s.k. Dr. Lampé Zsolt s.k.
elnök, egyetemi tanár főigazgató
Klinikai Központ Kenézy Gyula Egyetemi Kórház