Tájékoztatás a koronavírus-vészhelyzet kapcsán életbe lépő kormányzati intézkedésekről

A koronavírus miatt rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet kihirdetése óta a vírus terjedésének lassítása érdekében újabb rendkívüli, a csoportosulásokat korlátozó intézkedések bevezetéséről döntött a Kormány.

Vendéglátó üzletben – a foglalkoztatottak kivételével – tilos 15.00 és 06.00 óra között tartózkodni. Vendéglátó üzletben a vásárolni kívánt élelmiszer megrendelése, átvétele, a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan a tartózkodás 15.00 óra után is megengedett.

Zenés, táncos rendezvény helyszínén is tilos tartózkodni, a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül!

Üzletben – a foglalkoztatottak kivételével – tilos 15.00 és 06.00 óra között tartózkodni! Kivétel ez alól az élelmiszert, illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut, higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyagtöltő-állomás és a dohánybolt.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, azok megszegése szabálysértési, illetve büntetőjogi következményt von maga után a vásárló és a vendég vonatkozásában is!

A Kormány intézkedéseivel összhangban, tilos az Egyetem területén tartózkodni azoknak a diákoknak, akik nem valamelyik kollégiumban laknak, kivétel ez alól a gyógyszertár és az orvosi rendelő. Tilos továbbá bármilyen összejövetel az Egyetem területén.

Minden hallgatót arra kérünk, hogy tartsák be a korábbi egyetemi körlevelekben említett egészségügyi megelőző, védekező intézkedéseket és tartózkodjanak a közösségi terek látogatásától.

Kérjük polgárainkat, felelős magatartásukkal segítsék a védekezés hatékonyságát!

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2020. március 18-tól a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatban telefonos ügyfélközpontot működtet, ahol kizárólag a Debrecen polgárait érintően meghozott intézkedésekkel kapcsolatban lehet felvilágosítást és segítséget kérni munkanapokon – hétfőtől péntekig – 8.00 és 16.00 óra között. A hívható telefonszámok a következők: 06-52-517-768; 06-52-517-614; 06-52-517-631.

Debrecen, 2020. március 18.