DE Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ tájékoztatás

2020. március 30.

A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja is csatlakozott a Végeken Egészséglélektani Alapítvány által létrehozott Call for Help lelkielsősegély-vonal munkájához. Az egészségügyben dolgozók a nap 24 órájában hívhatják a 06 1 770 7333–as krízisvonalat.

Önkéntes pszichológusok, pszichiáterek, mentálhigiénés szakemberek fogadják az egészségügyben dolgozók hívását, hogy segítséget nyújtsanak. Jelenleg 25 szakember, köztük a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) munkatársa lát el folyamatos ügyeletet, hogy lelki támogatást biztosítson az egészségügy frontvonalában dolgozók számára.

- Fontos, áldozatos, ugyanakkor megterhelő és rendkívül veszélyes a koronavírus-járvány idején az egészségügyben dolgozók munkája. Számukra szeretnénk megkönnyíteni szolgáltatásunkkal a kialakult helyzet, a munkájukból adódó terhek feldolgozását, ezért is csatlakoztunk a kezdeményezéshez – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Berényi András, a DEKEK központvezetője.

„Nem többet, de nem is kevesebbet nyújtunk, mint azt a megerősítést, hogy mellettetek állunk, és büszkék vagyunk arra, amit tesztek." – olvasható az alapítvány felhívásában.

A krízisvonal a veszélyhelyzet alatt, egészen a járvány megszűnéséig napi 24 órában hívható a 06 1 770 7333–as számon.

Forrás: hirek.unideb.hu

2020. március 20.

Kedves Dolgozó!
 
A SARS-CoV-2 terjedésével kapcsolatos járványügyi helyzet miatt a Debreceni Egyetemen átmenetileg megváltozik az egyetemi polgárokra érvényes több eljárási rend, így a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának működése is.

A kialakult helyzetben is biztosítjuk az egyetem dolgozói számára az ingyenesen igénybe vehető, mentálhigiénés konzultációs szolgáltatásunkat, e-mail-es formában. Az anonimitás – a Debreceni Egyetem adatkezelési és adatvédelmi szabályainak megfelelően – továbbra is biztosított. A következő lelki, életvezetési problémák esetén tudnak hozzánk fordulni: családi, párkapcsolati nehézségek, konfliktusos élethelyzetek, alkalmazkodási nehézségek az új helyzetben.

A e-mail címen fogadjuk a bejelentkezéseket. Kérjük, hogy e-mail-jében írjon részletesen problémájáró, hogy a megfelelő segítő szakemberhez 
tudjuk irányítani. A levelére a továbbiakban 3 napon belül fog választ kapni.
 
Súlyos lelki válság, krízishelyzet esetén kérjük, hívja a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat (LESZ) éjjel-nappal ingyenesen hívható segélyszámát: 116-123.
 
Üdvözlettel:
A DEMEK Munkatársai