Kollégiumok

Tisztelt Kollégistánk!

A Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Országos Operatív Törzs mai döntése értelmében a felsőoktatási intézmények kollégiumait haladéktalanul, soron kívül ki kell üríteni, a hallgatóknak a személyes tárgyaikat is magukkal kell vinniük.

Ezért arra kérjük, hogy legkésőbb 2020. március 17., kedd 20 óráig teljes egészében költözzön ki a kollégiumból, a kollégiumi szobát, minden Ön által használt tároló helyet, hűtőt (a közös helyiségekben is) ürítsen ki, a kollégiumi kulcsait, belépőkártyát adja le a recepción, portán.

Március 15-én 13-22 óra, március 16-án 8-22 óra, március 17-én 8-20 óra között történik a kiköltöztetés.

A kiköltözés ugyanolyan, mint a tanév végén, a kiköltöztetésben segítők is bemehetnek a kollégiumba. Intézkedés történik arról, hogy a kampuszokra gépkocsival térítésmentesen lehessen behajtani.

Korábban lehetőséget biztosítottunk bent maradásra az egyes kollégiumainkban. Az új rendelkezések alapján kizárólag a doktoranduszok, gyakorlótanításon (digitális köznevelési tananyagok kidolgozásában) részt vevők, külföldiek, határon túli magyarok, 3-6. általános orvos szakos (szükség esetén a betegellátásban részt venni képes) hallgatók maradhatnak bent. Nekik is közös kollégiumba kell átköltözniük. Külföldi hallgatóknak is. Ez részint a Kossuth Lajos III. Kollégium (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.), a 3-6. éves általános orvos szakos hallgatók részére pedig (a jelenleg a KLK III-ban lakók részére is) a Markusovszky Lajos II. Kollégium (4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98.). Ezekbe a kollégiumokba 2020. március 15-e, vasárnap 18-22 óra, március 16-a, hétfőn 8-22 óra, március 17-e, kedden 8-20 óra között lehet beköltözni.

Kérjük továbbá, hogy mindazok, akik nem tudnak visszajönni a kiköltözésre, meghatalmazott útján biztosítsák a kiköltöztetést. Meghatalmazásnak elfogadjuk az adott kollégiumi ügyintéző részére a meghatalmazó és a meghatalmazott nevével, Neptun-kódjával (nem egyetemista meghatalmazott estén személyiigazolvány-számával) küldött e-mailt is.

Amennyiben valamely hallgató nem költözik ki határidőre, úgy a szobában található összes értéktárgyat egy megőrzési raktárba szállítjuk át, ahol egy későbbi időpontban átvehetők lesznek. A szobákban hagyott tárgyakért az Egyetem nem vállal felelősséget.

Emlékeztetőül az ügyintézők az egyes kollégiumokban:

Együttműködésüket és megértésüket kérjük és megköszönjük.

Debrecen, 2020. március 14.

 

Dr. Csiszár Imre
kollégiumigazgató