Utazási szabályok és tudnivalók

A III-as körlevél rendelkezései továbbra is érvényesek az alábbi pontosítás mellett :

Március 6-tól kezdődően a következő 30 napban hivatalos kiküldetésben az egyetemi polgárok nem utazhatnak külföldre, és látogatót sem fogadhatnak külföldről. Az erre az időszakra eső külföldi kiküldetések korábbiakban történt elrendelése és engedélyezése visszavonásra került.

Egészségügyben dolgozók számára az egészségügyi miniszter március 5-i közlése alapján mindennemű hivatalos külföldi utazás TILOS!

Aki szabadsága alatt magánúton külföldön járt, köteles azt a munkáltató felé igazoltan bejelenteni és fizetett vagy fizetés nélküli szabadság terhére 14 napig otthon maradni, valamint tartózkodni a közösségi helyek látogatásától. Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a következő hetekben szabad idejükben se utazzanak Magyarországon kívülre!

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fenti rendelkezések betartásáért mindenki személyes felelősséggel tartozik, a mulasztás kötelezettségszegésnek és mások veszélyeztetésének minősül.

A tilalommal érintett 30 napon túli utazások esetén az, hogy egy hivatalos út lefoglalható-e, márciusban felsővezetői döntés (Rektor, Kancellár, Dékán, Klinikai Központ elnöke,) kérdése. Az utak (pl. konferencia időpontjának későbbre halasztása miatt), amennyiben az technikailag, vagy a légitársaság szerint lehetséges, átfoglalhatók.