Közlemény sportinfrastruktúra használatáról

2020, május 1 - 19:30
2020.05.01

KÖZLEMÉNY
Sportpályák használata a Debreceni Egyetemen 2020.05.04-től a Kormány 168/2020. (IV. 30.) védelmi intézkedésekről szóló és a 170/2020. (IV. 30.) a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről rendeleteivel, valamint a felsőoktatást érintően rektori hatáskörbe utalt intézményi szabályokkal összhangban

 

I.    Az egyetem nyitott és zárt létesítményei sportolás, edzés céljából 2020.05.04-től igénybe vehetőek
 

A 170/2020. (IV. 30.) rendelet (1) bekezdése értelmében a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

A rendeletnek megfelelően az edzések megtarthatóak, de azok lebonyolítása során az elővigyázatossági szempontokat be kell tartani. Az öltözők, zuhanyzók használata –további intézkedésig – tilos!

A létesítményekbe csak a sportolás céljából érkezők léphetnek be az előzetes időpont egyeztetésnek megfelelően (Sportcsarnokok, Teniszközpont, egyéb teniszpályák).

Az UNIFIT a DE Sportorvosi Klinikával kidolgozott ajánlott programok lehetőségével és az DE Infektológiai Intézettel egyeztetett légtechnikai (negatív nyomásúra állított befúvó-elszívó légkezelés megfelelő légcsere kapacitással) és fertőtlenítési szabályok mellett működik.

 

II.    2020.05.04-től a Debreceni Egyetem Dóczy utcai sporttelepének (DEAC pálya) használati rendje szabadidő sport céljából:
 

A sportpályákon az egymástól való 1,5 m-es távolságot be kell tartani!

A szabadtéri kondipark használata megengedett. Kérjük a használókat, hogy a saját használat előtt fertőtlenítő áttörléssel fertőtlenítsék a használt eszközöket, amelyhez a fertőtlenítő szert és a törlésre alkalmas eszközt mindenki maga biztosítja.

A sportközpont nyitva tartása hétköznapokon és hét végén: 7.00-21.00

A Sportközpont vendéglátó egysége (Teniszke Büfé) a vonatkozó rendelet szerinti korlátozásokkal (terasz használata, beltéri vendégforgalom tilalma) tart nyitva.

 

Dr. Bács Zoltán
kancellár
Debreceni Egyetem